logo Verloskundigen Praktijk Alkmaar

Verloskundigen

Wij werken binnen onze praktijk in twee teams: Team Noordoost en team Zuidwest. Je wordt door één van beide teams begeleid. Doordat wij werken in twee teams krijg je met een klein aantal verloskundigen te maken. Wij benaderen de zwangerschap en geboorte vanuit een fysiologische blik, wij geloven in de eigen kracht en kunnen van de vrouw. Door onze continue en persoonlijke begeleiding hopen we met jou en je partner een vertrouwensband op te bouwen.

Naast dat we allen zeer kundige vroedvrouwen zijn hebben we ieder ook ons eigen specialisme. Zo kun jij bij ons ook terecht voor het kinderwensspreekuur, de uitwendige versie, een stukje extra ondersteuning als dingen anders lopen dan gedacht en het anticonceptiespreekuur

Team Noordoost:    
Judith van der Burg Carola Rodenburg Sandra de Geus
BIG nr: 79020388703 BIG nr: 09913630403 BIG nr: 99921448303

 

Team Zuidwest:    
Anja van den Beldt Linda Bakkum Juliette Smink
BIG nr: 89032581003 BIG nr: 89060193403 BIG nr: 59923553803

 

     
Simone Lagerwaard Arieke van Reeken
BIG nr:19929823503 BIG nr: 19931567203  

 

 

Judith van der Burg

Verloskundige / sinds 1992 verloskundige in Alkmaar / samenwonend, drie dochters, drie kleinkinderen / versiekundige / coaching

Bevallen gaat over overgave. De puurheid van een zwangere en een barende raakt mij. Zwangerschap en de reis naar het ouderschap draait eigenlijk om iets groters: wat wil ik als vrouw? In dit proces kun je jezelf en je angsten flink tegenkomen. Je komt niet alleen naar Verloskundigenpraktijk Alkmaar voor je lichamelijke controles. Wij hebben ook aandacht voor je psyche. We zullen je hierin begeleiden door onzekerheden en angsten bespreekbaar te maken.

‘Je kunt jezelf flink tegenkomen tijdens een zwangerschap. Dit bespreekbaar maken is heel belangrijk.’

Ik probeer vrouwen in hun eigen kracht te zetten. Het draait om (zelf)vertrouwen. In zichzelf maar ook in het baringsproces. Als verloskundige probeer ik zwangeren te voorzien van informatie, zodat ze haar eigen keuzes kan maken. Individuele benadering is daarbij heel belangrijk. Tijdens de bevalling doe ik dat door liefdevol aanwezig te zijn en haar te faciliteren. Ik hoop dat vrouwen door onze begeleiding meer zelfvertrouwen krijgen en daardoor durven te baren. In vrouwen zit zoveel kracht!

 

Carola Rodenburg

Verloskundige /  sinds 2010 bij VPA / gestart bij VPA ivm zwangerschapsverlof / niet meer weggegaan / samenwonend, zoon / hobby’s: tennissen, moestuin

Ik vind het bijzonder dat ik deel uit mag maken van een van de bijzonderste momenten in iemands leven. Mijn uitdaging is om voor de zwangere en haar partner, met ieder hun eigen wensen en ideeën, naar het moment van de bevalling toe te leven. Bij de één werkt een hele andere benadering dan bij de ander. Die zoektocht naar wat bij jou past, maakt mijn vak uitdagend.

‘De benadering maakt het verschil’

Naast zwangerschapsbegeleiding biedt onze praktijk ondertussen veel meer zorg aan vrouwen: kinderwensspreekuur en anticonceptie. Ook bieden we Centering Pregnancy (groepscontroles op een interactieve manier met veel ruimte voor eigen inbreng). Het is fijn om vrouwen te kunnen begeleiden van kinderwens, zwangerschap en bevalling, tot anticonceptie. Bij onze praktijk kun je voor al die aspecten terecht bij een vertrouwd gezicht: je eigen verloskundige. Die veelzijdigheid van ons vak maakt dat ik met ontzettend veel plezier werk als verloskundige.
 

Sandra de Geus

Verloskundige /  sinds 2016 bij VPA / bestuurslid Coöperatie voor Verloskundigen regio Noordwest / opgegroeid op de boerderij / hobby’s: handbal, zaalvoetbal en bezoeken van de wedstrijden van AZ

Het opbouwen van een band met een gezin is heel bijzonder aan ons vak. Je krijgt een kort inkijkje in iemands leven. Tijdens het spreekuur leer je zwangeren en hun partners kennen, je ziet de zwangerschap vorderen. Vervolgens zie je dezelfde zwangeren terug tijdens de bevalling, als prille ouders in het kraambed en helemaal bijzonder is het om ze een aantal jaar later weer terug te zien bij een volgende zwangerschap.

‘Ouders na een paar jaar terugzien bij een volgende zwangerschap vind ik heel bijzonder’

Wat ons vak zo bijzonder maakt is de persoonlijke benadering: erachter komen wat iemand nodig heeft. Er zijn protocollen die ons houvast geven, maar door in gesprek te gaan kom je erachter wat iemand graag wil. Er is meer mogelijk dan je denkt! 

 

Anja van den Beldt

Verloskundige / sinds 1991 verloskundige in Alkmaar / getrouwd, zoon en dochter / Vroedvrouwenschool in Heerlen / bestuurslid Coöperatie voor Verloskundigen regio Noordwest / lezen, stedentrips

Verloskunde blijf ik een mooi vak vinden. Ik zie een groot verschil met zo’n 30 jaar terug, toen ik als verloskundige begon. Het mechanisme verandert nooit, maar de randvoorwaarden eromheen zijn de afgelopen jaren sterk veranderd. Wat ik zo mooi vind is om steeds in de situatie te schakelen, waardoor ons werk nooit saai zal worden, omdat de omstandigheden steeds wisselen.

‘Je lichaamshouding kan bij een bevalling zo’n verschil maken’

Mijn begeleiding stem ik af op de behoefte van de zwangere en haar partner. Ik probeer altijd te zoeken naar de meest passende (beval)houding om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dat kan ik als verloskundige niet alleen doen: daar hebben de zwangeren een belangrijke rol in. Dat vraagt om maatwerk en een gezamenlijke zoektocht naar de best passende manier. Sinds een aantal jaar ben ik fan van ‘Spinning Babies’: voor een soepele geboorte. Bevallen hoeft niet in horizontale positie. Er is meer mogelijk dan je denkt!

 

Linda Bakkum

Verloskundige & echoscopiste / sinds 2003 bij VPA / getrouwd, 3 kinderen / sporten: bootcamp op het strand of tennissen / erop uit in de natuur

Zwanger zijn is een reis naar het ouderschap. Er komt zoveel meer bij kijken dan alleen zwanger zijn.

Mijn doel als verloskundige is te zorgen dat de zwangere vertrouwen krijgt in haar bevalling. Je moet bevallen in die omgeving waar jij je veilig voelt. Thuis of in het ziekenhuis, op de manier die jou past. Het is belangrijk dat een zwangere durft te vertrouwen op haar lichaam en durft te doen wat de natuur haar ingeeft.

‘Je bouwt echt een band op met een gezin’

De verscheidenheid aan zwangeren en daarbij ook de verschillende manieren van communiceren bij Verloskundigenpraktijk Alkmaar spreekt mij erg aan. En erachter komen wat iemand nodig heeft; dat is de uitdaging. Je bouwt echt een band op met een zwangere en haar partner. Het blijft bijzonder een barende te begeleiden als ze in haar eigen kracht en op haar eigen manier een kindje op de wereld zet, terwijl voor anderen het dagelijks leven normaal doorgaat. De diversiteit die dit beroep je geeft, maakt het vak erg leuk!

 

Juliette Smink

Verloskundige /  sinds 2018 bij VPA / getrouwd, 3 kinderen / voorheen communicatieadviseur / roer omgegooid in 2012 na overlijden vader / omgeschoold tot verloskundige / lid landelijke Taskforce Rookvrije Start / hobby’s: bodypump, fotograferen, lezen

De komst van een baby is een enorm life-event. Het is een eer om daar deel van uit te mogen maken. Ik probeer je daarbij te helpen door aandacht te hebben voor wat jij nodig hebt. Rust en vertrouwen zijn sleutelwoorden bij een bevalling. Gelukkig heb je 9 maanden de tijd om erin te groeien.

‘Verloskunde is verraskunde: je weet nooit hoe het gaat’

Het is belangrijk dat je als vrouw vertrouwen krijgt in je lichaam en je lichaam durft te volgen als je baby komt. Het helpt als je ongeveer weet wat je kunt verwachten. We proberen je goed te informeren over wat er komen gaat. Het is vaak niet maakbaar, zelfs voor ons verloskundigen geldt: ‘verloskunde is verraskunde: je weet nooit hoe het gaat’. Een goede bevalervaring kan een enorme boost geven aan je zelfvertrouwen. Als ik daar ook maar een kleine bijdrage aan kan leveren, dan is mijn missie geslaagd!

 

Simone Lagerwaard

Verloskundige / Al sinds kind gefascineerd door zwangerschap en geboorte / hobby’s: bakken, winkelen, spelletjesavonden met vrienden

Het krijgen van een kindje is een van de grootste gebeurtenissen in iemand’s leven, het is mijn doel als verloskundige om er samen voor te zorgen dat deze ervaring wordt omgezet in een mooie herinnering. Dit begint al in de zwangerschap. Begeleiding tijdens de mentale en fysieke voorbereiding op de bevalling kan hieraan bijdragen. Ik wil ruimte en veiligheid bieden om te ontdekken wat voor jou en jouw partner belangrijk is tijdens de zwangerschap, de geboorte en in de kraamperiode.

'Elke geboorte is een uniek en bijzonder moment'

Wat ik mooi vind aan Verloskundigen Praktijk Alkmaar is dat er niet alleen wordt gekeken naar welke zorg standaard is, maar ook naar waar de behoefte van de aanstaande ouders ligt.
Ik blijf mij vereerd voelen bij ieder kindje die ik op de wereld mag verwelkomen.

 

Arieke van Reeken 

Verloskundige / getrouwd / thuis geboren op de Internationale dag van de verloskundige / hobby’s: muziek maken, lezen en turnen

Als verloskundigen mogen wij een stuk meewandelen in de bijzonderste periode van iemands leven; de weg naar ouderschap. Samen met jullie kijken we naar het pad dat voor ons ligt, soms een recht pad, maar vaak een pad met hobbels en bochten. De uitdaging is om samen te kijken hoe jullie dit pad het beste kunnen afleggen. 

“Heb maar vertrouwen!”

Als verloskundige vind ik het belangrijk dat jij/jullie je gezien en gehoord voelen. Snel schakelen in verschillende situaties, ’s nachts uit bed gebeld worden, een luisterend oor bieden, advies geven, overleggen met collega’s, spreekuur, kraamvisites, getuige zijn van nieuw leven; geen enkele dag is hetzelfde: dat maakt ons vak uniek en zo ontzettend leuk.