logo Verloskundigen Praktijk Alkmaar

Echoscopisten

 
Linda Bakkum Evelien Coppens Erlinde van der Valk  
       

Linda Bakkum

Verloskundige & echoscopiste / sinds 2003 bij VPA / getrouwd, 3 kinderen / sporten: bootcamp op het strand of tennissen / erop uit in de natuur

Zwanger zijn is een reis naar het ouderschap. Er komt zoveel meer bij kijken dan alleen zwanger zijn.

Mijn doel als verloskundige is te zorgen dat de zwangere vertrouwen krijgt in haar bevalling. Je moet bevallen in die omgeving waar jij je veilig voelt. Thuis of in het ziekenhuis, op de manier die jou past. Het is belangrijk dat een zwangere durft te vertrouwen op haar lichaam en durft te doen wat de natuur haar ingeeft.

‘Je bouwt echt een band op met een gezin’

De verscheidenheid aan zwangeren en daarbij ook de verschillende manieren van communiceren bij Verloskundigen Praktijk Alkmaar spreekt mij erg aan. En erachter komen wat iemand nodig heeft; dat is de uitdaging. Je bouwt echt een band op met een zwangere en haar partner. Het blijft bijzonder een barende te begeleiden als ze in haar eigen kracht en op haar eigen manier een kindje op de wereld zet, terwijl voor anderen het dagelijks leven normaal doorgaat. De diversiteit die dit beroep je geeft, maakt het vak erg leuk!

 

Evelien Coppens

Echoscopist (en verloskundige) / sinds 2005 verloskundige / sinds 2009 all round echoscopist / sinds 2008 regelmatig waarnemend verloskundige bij VPA  / sinds 2021 echoscopist bij VPA / moeder van een dochter en een zoon

De kennis die ik als verloskundige heb opgebouwd, is de basis voor mijn werk als echoscopist. Het is heel bijzonder om onderdeel te zijn van een belangrijke gebeurtenis in het leven van toekomstige ouders.

‘Heel bijzonder om onderdeel te zijn van een belangrijke gebeurtenis in het leven van toekomstige ouders’

Naast het zorgvuldig screenen van een ongeboren kind probeer ik ook duidelijk uit te leggen wat ik zie en beoordeel. Vaak mag ik goed nieuws brengen, maar helaas is ook het brengen van minder goed nieuws onderdeel van mijn vak. Vroeger werkte ik ook als verloskundige. Nu met een gezin met twee kinderen, richt ik mij op echo’s maken. Ik vind het van toegevoegde waarde dat ik mijn verloskundige kennis ook kan toepassen bij het maken van echo’s.

 

Erlinde van der Valk

Echoscopist / bij VPA sinds 2021 / moeder van vier / verloskundige van oorsprong / nu 100% echoscopie

Via de verloskunde ben ik in aanraking gekomen met de echoscopie. Tijdens mijn werk als verloskundige en ook tijdens mijn eigen zwangerschappen, vond ik het altijd al zo bijzonder om tijdens de zwangerschap even te mogen spieken. Even te voelen en tegelijkertijd te zien wat je kindje aan het doen is.

‘Ik geef zwangeren graag een mooi inkijkje in de baarmoeder’

Met een druk gezin met vier kinderen heb ik uiteindelijk gekozen om mij helemaal te richten op de echoscopie, wat mij zeer goed bevalt! Ik hoop jullie te zien bij Verloskundigen Praktijk Alkmaar en een mooi inkijkje te kunnen geven in de baarmoeder.