logo Verloskundigen Praktijk Alkmaar

Pretecho

Je kunt ervoor kiezen om echo’s te laten verrichten zonder medische indicatie. Dit worden pret-echo’s genoemd. Op deze manier kun je, samen met partner, uitgebreid kijken naar het kind in je buik en, indien gewenst, 3d en 4d beelden maken. Deze echo’s worden niet vergoed door de verzekeraar, je kunt dit na de echo per pin betalen. Voor het maken van een afspraak kun je ons bellen tijdens het telefonisch spreekuur of je aanmelden via het aanmeldformulier.

Hieronder vind je meer informatie over de inhoud van deze echo’s, evenals de verschillende tarieven.

Je kunt bij ons een USB stick aanschaffen om jouw geselecteerde echo foto’s en video’s op te bewaren. Zo heb je alle mooie beelden van de gehele zwangerschap bij elkaar als mooie herinnering. De kosten van deze USB stick zijn €5,-

Echo geslachtsbepaling:

Ben je nieuwsgierig of je een jongetje of een meisje verwacht? Al vanaf 15 weken kunnen we het geslacht zeer betrouwbaar beoordelen met een geslachtsecho.

Duur: 15 minuten

Kosten: € 45,-

Echo 2D:

Bij een 2D-echo kun je ‘live’ naar je kind kijken. Een 2D-echo is gedurende de hele zwangerschap mogelijk maar de mooiste beelden worden gezien tussen de 12 en 32 weken. Na de 32ste week zijn details van je kind vaak nog wel mooi zichtbaar.

Duur: 15 minuten

Kosten: € 50,-

Echo 3D/4D:

Een 3D-echo wordt uit meerdere 2D beelden opgebouwd. Hierdoor is het mogelijk je kind in perspectief te zien. Dankzij de ontwikkeling van nieuwe technieken is het ook mogelijk je kindje te zien bewegen in 3 dimensionale beelden, de 4D echoscopie. De mooiste beelden zijn tussen de 24 en 30 weken te zien. Houdt er rekening mee dat de kwaliteit van een 3-4D echo afhankelijk is van meerdere factoren zoals de ligging en de bewegelijkheid van je kindje en de hoeveelheid vruchtwater.

Duur: 30 minuten

Kosten: € 100,- inclusief 15 min herhaling als je kind niet goed in beeld te brengen is.