logo Verloskundigen Praktijk Alkmaar

Pretecho

Met pretecho's kun je jouw kind extra vaak bewonderen in je buik! Dit is een echo zonder medische indicatie en wordt daarom pret-echo genoemd.  Op deze manier kun je, samen met partner, uitgebreid kijken naar wat je kind allemaal al laat zien in je buik. We kunnen prachtige 2D of , indien gewenst, 3D en 4D beelden maken.
Hieronder vertellen we je meer over de mogelijkheden en de kosten.

Voor het maken van een afspraak kun je ons bellen tijdens het telefonisch spreekuur of je aanmelden via het aanmeldformulier. Ook als je geen cliënt bent bij onze praktijk ben je van harte welkom voor een pretecho.

Je kunt bij ons een USB stick aanschaffen om jouw geselecteerde echo foto’s en video’s op te bewaren. Zo heb je alle mooie beelden van de gehele zwangerschap bij elkaar als mooie herinnering. De kosten van deze USB stick zijn €5,-. Je kunt bij ons contant of per pin betalen.

Vroege echo:

Ben je nieuwsgierig en wil je een vroege echo dan kan dit bij ons vanaf 7 weken. Bij deze (inwendige) echo wordt onder andere gekeken naar je kindje, of de zwangerschap zich in de baarmoeder bevindt en of er sprake is van een één- of meerling.

Duur: 15 minuten

Kosten: €48, -

Echo geslachtsbepaling:

Ben je nieuwsgierig of je een jongetje of een meisje verwacht? Al vanaf 15 weken kunnen we het geslacht zeer betrouwbaar beoordelen met een echo. We kunnen je direct vertellen wat we zien, of dit in een envelop meegeven zodat jullie het op een later moment kunnen ontdekken.

Duur: 15 minuten

Kosten: € 45,-

Echo 2D:

Bij een 2D-echo kun je ‘live’ naar je kind kijken. Een 2D-echo is gedurende de hele zwangerschap mogelijk maar de mooiste beelden worden gezien tussen de 12 en 32 weken. Na de 32ste week zijn details van je kind vaak nog wel mooi zichtbaar. We zullen tijdens de echo veel foto's maken en deze op je USB stick meegeven en natuurlijk krijg je de mooiste foto's afgedrukt mee naar huis.

Duur: 15 minuten

Kosten: € 50,-

Echo 3D/4D:

Een 3D-echo wordt uit meerdere 2D beelden opgebouwd. Hiermee proberen we zo mooi mogelijk het gezichtje, of handjes en voetjes in beeld te brengen. Dankzij de ontwikkeling van nieuwe technieken is het ook mogelijk je kind te zien bewegen in 3 dimensionale beelden, de 4D echoscopie. De mooiste beelden zijn tussen de 24 en 30 weken te zien. Houdt er rekening mee dat de kwaliteit van een 3-4D echo afhankelijk is van meerdere factoren zoals de ligging en de bewegelijkheid van je kind en de hoeveelheid vruchtwater. We zullen tijdens de echo veel foto's maken en deze op je USB stick meegeven en natuurlijk krijg je de mooiste foto's afgedrukt mee naar huis.

Duur: 30 minuten

Kosten: € 100,- inclusief 15 min herhaling als je kind niet goed in beeld te brengen is.