logo Verloskundigen Praktijk Alkmaar

Praktijkassistenten

Rosa Huisman, Josée Postma en Liesbeth Oostra

Op werkdagen is voor beide teams een praktijkassistente aanwezig voor het maken en verzetten van afspraken, aanvragen van zwangerschapsverklaringen en overige niet spoed vragen. Je kunt haar op deze dagen van 9.00 tot 13.00 uur telefonisch bereiken:

  •  Team Zuidwest:  tel.nr. 072-5202003
     
  • Team Noordoost:  tel.nr. 072-5646737.

Praktijkassistenten

Rosa Huisman

Praktijkassistent / bij VPA sinds 2015 / getrouwd, zoon en dochter / verloskundige van origine / 2012 roer omgegooid / zwangerschapscursussen geven / tijd doorbrengen met gezin

In 2009 ben ik afgestudeerd als verloskundige en heb drie jaar in Alkmaar en omgeving gewerkt, waaronder geruime tijd bij Verloskundigenpraktijk Alkmaar. In 2012 heb ik het roer omgegooid en ben ik onder andere bezig geweest met het geven van zwangerschapscursussen. De verloskunde bleef me toch trekken en sinds 2015 ben ik werkzaam als assistente bij de praktijk.

‘De afwisseling in mijn werk zorgt dat ik er veel plezier in heb’

Naast het beantwoorden van vragen en het doen van de administratieve taken, assisteer ik bij het plaatsen van spiralen en ben ik co-begeleider van Centering Pregnancy groepen. De afwisseling van het cliëntencontact en de administratieve taken, maken dat ik veel plezier heb in mijn werk.

Liesbeth Oostra

Praktijkassistent / bij VPA sinds 2017 / gezin, familie en vrienden / hobby’s: sporten en lezen

Achter de schermen ondersteunen Josée, Rosa en ik de verloskundigen met uiteenlopende werkzaamheden. Tijdens het telefonisch spreekuur op werkdagen tussen 9 en 13 uur kan je mij aan de telefoon krijgen. Ik vind het belangrijk dat een zwangere en haar partner geen drempel voelen om ons te benaderen bij vragen of onzekerheden. Tevens ben ik co-begeleider van de Centering Pregnancy groepen.

‘Voel geen drempel om ons te bellen bij vragen of onzekerheden!’

Om up-to-date te blijven leer ik graag bij en ik volg ook regelmatig scholingen. Op de verloskundigenpraktijk is geen dag hetzelfde. De combinatie van administratieve werkzaamheden en het persoonlijke contact met zwangeren maakt dat ik hier met veel plezier werk!

Josée Postma

Praktijkassistent / bij VPA sinds 2004 / getrouwd, dochter en zoon / 10 jaar gewerkt als doktersassistent bij verschillende huisartsen / door zwangerschap en geboorte dochter en zoon is interesse in verloskunde gewekt  / hobby’s: tuinieren, 2e handsspulletjes, creatief bezig zijn, yoga, wandelen in natuur

Met veel plezier sta ik zwangeren en partners te woord aan de telefoon op werkdagen tussen 9 en 13 uur. Ik ben één van de praktijkassistenten van Verloskundigenpraktijk Alkmaar en als je belt kan je mij aan de telefoon krijgen.

‘De zwangerschap en geboorte zijn heel bijzondere perioden in het leven; het blijft boeiend’

Afgelopen jaren heb ik veel ontwikkelingen meegemaakt binnen de praktijk en de geboortezorg en ik blijf het heel boeiend vinden. De zwangerschap en geboorte zijn heel bijzondere perioden in het leven, waarin het fijn is als je als vrouw en partner de aandacht en zorg krijgt die je nodig hebt. Ik vind het leuk om medisch-administratieve werkzaamheden te verrichten. Je kunt mij ook tegenkomen tijdens het assisteren bij het spiralenspreekuur.