logo Verloskundigen Praktijk Alkmaar

Kinderwensspreekuur

Ben je nog niet zwanger, maar wil je dit wel graag worden? Dan kun je bij ons terecht op het kinderwensspreekuur! Het spreekuur heeft als doel jou en je partner zo goed mogelijk aan de zwangerschap te laten beginnen. Al voor de zwangerschap kun je veel doen om ervoor te zorgen dat het toekomstige kind een zo gezond mogelijke start krijgt. De gezondheid van een kind begint namelijk al voor de bevruchting.
Ben je geïnteresseerd in het kinderwensspreekuur dan kun je hier klikken.

Wat wordt er besproken

Onderwerpen die aan bod komen zijn het slikken van foliumzuur, gevarieerd en gezond eten, medicijngebruik, erfelijke aandoeningen in de familie, werkomstandigheden, vruchtbaarheid en de werking van je menstruatiecyclus. Gekeken wordt of er risicofactoren zijn die het zwanger worden of het verloop van een zwangerschap kunnen beïnvloeden.  Hierover kunnen wij een persoonlijk advies geven. Soms kan het nodig zijn om je hiervoor door te verwijzen naar de huisarts, diëtiste, gynaecoloog of een andere specialist. Op deze manier proberen we samen de start van de zwangerschap zo goed en gezond mogelijk te laten zijn. Daarnaast komt ook de prenatale screening aan bod (combinatietest en NIPT, screeningsecho bij 20 weken, vruchtwaterpunctie en vlokkentest).

Vragenlijst zwangerwijzer

Om een zo persoonlijk mogelijk advies voor de zwangerschap te kunnen geven willen we je vragen voordat je naar het kinderwensspreekuur komt, de zwangerwijzer in te vullen en deze naar ons op te sturen. Dit kan per email of per post.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in het kinderwensspreekuur dan kun je hier klikken om je aan te melden. Het kinderwensspreekuur kan zowel overdag als ’s avonds worden ingepland. We vinden het prettig als ook je partner meekomt naar het spreekuur. Het consult duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. De kosten voor het consult zijn 90 euro. Informeer van te voren bij je zorgverzekeraar of dit wordt vergoed.